14 januar 2021

Tips: et hyggeligt soveværelse

For mange er interiøret i soveværelset ikke så vigtigt. Du kommer hovedsageligt her for at få din nattesøvn og måske noget nyt tøj. Alligevel er der ingen grund til at springe soveværelset over, når du indretter dit hjem. Et velindrettet soveværelse har helt sikkert sine fordele!

Et tæppe til at give varme fødder

Hvis du ikke har et tæppe i dit soveværelse, men for eksempel et glat laminatgulv, så kender du sikkert følelsen af kolde fødder, når du står ud af sengen. Det at lægge et dejligt blødt tæppe kan gøre underværker. Det sikrer, at dine fødder forbliver varme og gør også dit soveværelse hyggeligt og roligt.

Afslappende farver

De mest afslappende farver at bruge i dit soveværelse er grøn og blå. Disse farver er beroligende og kan forbedre din søvn. Selvfølgelig kan du male væggene i en af disse farver, men du kan også vælge at bringe disse farver ind med andre elementer. Har du en radiator i soveværelset? Måske vil en Sentimo-skjuler i farven RAL 5003 (safirblå) eller RAL 6021 (lysegrøn) passe perfekt. Disse er de ideelle farver til at lysne dit soveværelse og samtidig stimulere din nattesøvn.

Planter for bedre søvn

Planter er perfekte i dit soveværelse af flere grunde. De er ideelle til at bruge som dekoration på din vindueskarm eller dit natbord. Planter tilføjer lidt farve til rummet og kommer i alle former og størrelser. Men vidste du, at planter også kan have en positiv effekt på din søvn? Nogle planter giver bedre luftkvalitet. Derudover giver de rummet et roligt og naturligt udseende, hvilket skaber en afslappet følelse. Dette giver dig mulighed for at falde bedre i søvn.

Har du ikke så meget plads? Brug vægdekoration

Har du et lille soveværelse? Så kan det være, at du kun har lidt plads til møbler eller dekorative genstande. I dette tilfælde kan du vælge at lysne rummet med vægdekoration. Brug for eksempel et smukt maleri eller en stilfuld plakat. Du kan også lave en collage af dine egne billeder, som du hænger på væggen med nogle moderne rammer. Sørg for, at din vægdekoration ikke består af for lyse eller for mange forskellige farver. På denne måde holder du alt i balance.

Hold det funktionelt

Trods det faktum, at du ønsker at gøre soveværelset så smukt som muligt, er det vigtigt, at du er opmærksom på dets funktionalitet. For eksempel må du ikke overfylde dit natbord med alle mulige unødvendige ting. Du er nødt til at give plads til ting, du virkelig har brug for. Brug derfor den plads, du har, men hold det ryddeligt.

Er du klar til at færdiggøre dit soveværelse?

Jeg er klar!