02 juli 2020

Radiatorskjuler: Hvad skal man gøre med termostaten?

Du er klar til at bestille din egen radiatorskjuler. Takket være vores handy online værktøj er dette let som en leg. Ud fra nogle spørgsmål afgør vi, hvilken type radiator du har. Det er derfor vigtigt for os at vide, hvordan din termostat ser ud, så vi kan vise dig de korrekte måleinstruktioner. I denne artikel forklarer vi en række almindelige situationer vedrørende termostater.

Termostatknap eller almindelig drejeknap?

For at finde ud af, hvilke måleinstruktioner der passer til din situation, vil vores online værktøj spørge dig, hvilken slags knap din radiator har. Der er to forskellige typer af knapper: en termostatknap og en almindelig drejeknap.

En termostatknap kan regulere temperaturen af sig selv. Den måler temperaturen i rummet og justerer radiatoren i overensstemmelse hermed. Termostatknappen kan ofte genkendes på tallene trykt på den (ofte 1 til 5 eller 1 til 6).

En almindelig drejeknap kan ikke styre temperaturen alene og er i stedet afhængig af lokalets termostat. Du ville ofte lade drejeknappen stå i én position og lade centralvarmesystemet udføre sit arbejde.

Jeg har en termostatknap

Det at dække en termostatknap vil medføre, at den mister sin funktion, fordi knappen vil begynde at måle temperaturen i skjuleren i stedet for temperaturen i lokalet. Alle vores skjulere har laserudskæringer, der gør det muligt for din drejeknap og/eller dine rør at føres gennem Sentimo og forblive synlige. Disse udskæringer er på begge sider af skjuleren og på den øverste og nederste sektion, så det passer med din radiator, uanset hvor din drejeknap er placeret. Se eksemplerne nedenfor for at se, hvordan en Sentimo kan placeres på radiatorer med termostatknapper forskellige steder.

Jeg har en almindelig drejeknap

En almindelig drejeknap kan i de fleste tilfælde, og hvis det ønskes, skjules af Sentimo. Hvis du justerer drejeknappen på radiatoren ofte, foreslår vi at lade drejeknappen være uden for skjuleren, så du nemt kan få adgang til den. Sørg for, at du vælger "skjul ikke" i onlineværktøjets afsnit om drejeknapper, når du køber din Sentimo.

Hvis du sjældent bruger drejeknappen, så vil du sandsynligvis gerne have den skjult for at få et bedre look. Men almindelige drejeknapper kan findes i forskellige positioner. Vores online værktøj vil spørge dig, hvilken af følgende positioner din drejeknap har:

På samme linje som radiatoren

Skjuleren kan monteres oven på dette med en drejeknap, der er tilpasset med radiatoren. Du måler skjuleren ved blot at måle knappen (og eventuelle rør) på langs.

Fremadgående

I de fleste tilfælde stikker knappen, der vender fremad, ofte ud uden for radiatorens forside. Det betyder, at skjuleren og magneterne ikke vil være i stand til at komme i kontakt med radiatorlegemet, hvilket forårsager ustabilitet og nedsat varmeledning. I disse situationer kan drejeknappen ikke skjules. I nogle tilfælde vender drejeknappen fremad, men forbliver på linje med eller bag forsiden af radiatoren, hvilket gør det muligt for vores skjuler at have direkte kontakt med radiatoren. I denne situation kan drejeknappen dækkes. Hvis du har en knap, der vender fremad, hvilken mulighed gælder for dig?

Opadgående

En opadvendt drejeknap kan skjules. Mål længden af din radiator for at inkludere knappen, men mål højden nøjagtigt som normalt (kun radiatorens krop). Når du vælger "Opadgående" i afsnittet om drejeknapper i vores online værktøj, vil du automatisk modtage et hævesæt (afstandssæt) med din skjuler, som gør det muligt at montere skjuleren et par centimeter højere, så den
dækker drejeknappen.

Tip: En almindelig drejeknap, der vender opad, kan nemt skjules ved hjælp af afstandssættet. Du vil ikke se den mere! Se før- og efterbilledet nedenfor.

Når du har angivet placeringen af din radiatorknap, vil konfiguratoren vise dig de relevante måleinstruktioner. Hvis du følger disse instruktioner, vil skjuleren passe perfekt!

ER DU KLAR TIL AT BESTILLE DIN EGEN SENTIMO-SKJULER?

Start dit design

Er du stadig usikker på situationen omkring din radiatorknap? Vi hjælper med glæde. Send os et billede af din radiator via kontaktformularen, så hjælper vi dig.